Drie jaar geleden ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer en dat betekende dat ik mij moest gaan verdiepen in hoe je goed kunt boekhouden. Ik merkte al snel dat het niet eenvoudig is om de administratie op een overzichtelijke wijze bij te houden. Dat kan je veel problemen opleveren. Het is namelijk mogelijk dat de Belastingdienst langskomt om je administratie te controleren. Vandaar dat je goed moet opletten op hoe je je boekhouding in orde maakt. Een van de dingen die je moet weten, is hoe je een creditnota maken moet. Een creditnota maken is niet heel moeilijk, maar wanneer je een creditnota maken gaat, moet je wel op een aantal dingen letten. Een dergelijke nota gebruik je wanneer je een bepaald bedrag moet terugvorderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je iets in rekening hebt gebracht, maar dat het bedrag niet klopte. Als je dan een factuur gestuurd hebt, moet je deze factuur als het ware weer intrekken. In een dergelijk geval moet je een creditnota maken. Als je dit doet, moet je dus een bedrag factureren dat de andere factuur opheft. Bijvoorbeeld: u heeft driehonderd euro gefactureerd bij een klant, maar dit bedrag klopte niet. Dan moet u een factuur van min driehonderd euro sturen om de oude factuur op te heffen. U moet dan dus een creditnota maken. Het is in dat geval handig om even een voorbeeld bij de hand te hebben.

Hier vond ik een voorbeeld van een creditnota

Als je nog nooit een creditnota gemaakt hebt, is het verstandig om even op het internet op zoek te gaan naar een voorbeeld van een creditnota. Wanneer je namelijk een goed voorbeeld van een creditnota hebt, kun je deze gewoon gebruiken wanneer je zelf een creditnota maken moet. Ik heb mijn voorbeeld van een creditnota gevonden op de site Facturatieoffice.nl. Deze site heeft zich gericht op mensen in het MKB en deze site is heel waardevol voor kleine ondernemers zoals ik. Ik heb hier niet alleen een heel goed voorbeeld van een creditnota kunnen vinden, maar ook heb ik hier tal van handige programma’s kunnen aanschaffen. Sinds ik met de programma’s van Facturatieoffice werk, kan ik mijn administratie veel sneller doorwerken. Daardoor houd ik dus heel veel tijd over voor andere zaken en dat genereert alleen maar meer inkomen. Mocht u daarom deze site nog niet kennen, of bent u op zoek naar een voorbeeld van een creditnota, dan raad ik u de pagina Facturatieoffice.nl van harte aan.

Ik kan u deze site van harte aanraden

Als u de site Facturatieoffice.nl nog nooit gezien heeft, raad ik u aan om deze pagina eens te gaan bekijken. U kunt hier heel veel handige programma’s en informatie vinden. Kortom:
  • hier vindt u allerlei voorbeelden van facturen en creditnota’s 
  • deze site biedt heel veel handige programma’s voor de mensen in het MKB
  • u kunt altijd met vragen terecht bij de mensen van dit bedrijf

Meer weten? Kijk dan even wat u allemaal op Facturatieoffice.nl kunt vinden. Ik heb deze site in mijn favorieten opgeslagen omdat deze zeer nuttig is.