Op het moment dat je een huis wil kopen of verkopen, dan kun je daarvoor een makelaar inschakelen. Ten eerste heb je dan direct meer kans om snel een huis te verkopen of kopen en ten tweede heb je geen omkijken naar alle rompslomp die daar bij komt kijken. Maar het is wel van belang dat je goed kijkt naar de courtage die de makelaar rekent. Je wilt immer niet teveel betalen. Kijk daarom eerst gewoon even op de site van makelaarkosten. Hier vind je precies uitgelegd wat de courtage is en wat de gemiddelde hoogte van een courtage op dit moment is. Via een site als makelaarkosten heb je dus een mooie toetssteen om voor jezelf na te gaan in hoeverre een courtage redelijk is. Elke makelaar zal immers een eigen percentage gebruiken. Zolang dit percentage op of rond het gemiddelde zit, dan is er in principe niets aan de hand. Maar als je toevallig een percentage ziet dat veel hoger ligt dan wat je gemiddeld tegenkomt, dan weet je dat je in principe te maken hebt met een te dure makelaar. Maar er kan natuurlijk iets tegenover staan. Het kan gebeuren dat een courtage inderdaad wat hoger ligt, maar dat een makelaar verder helemaal geen andere kosten rekent. In dat geval is het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen helemaal afhankelijk van het succes van de makelaar. Dus het is in sommige gevallen soms de moeite waard om makelaars met een hoger percentage wat betreft de courtage toch serieus te nemen. Maar voordat je ook maar iets beslist, is het van belang dat je gebruik maakt van alle informatie op makelaarkosten.nl. Kennis is in veel gevallen macht, want met kennis weet je immers wat je kunt verwachten en wat er mogelijk is. Op het moment dat jij zonder enige kennis een makelaarskantoor binnenstapt, dan kunnen ze jou immers van alles wijsmaken. Maar als je helemaal op de hoogte bent, dan heb je zelf de touwtjes in handen. Dat is altijd fijn, want wanneer je een huis gaat kopen of verkopen, dan gaat het niet om kleine bedragen. Je wilt dus wel enige zekerheid dat alles goed en eerlijk verloopt en dat je niet teveel betaalt of te weinig ontvangt. Tevens is het goed om bepaalde garanties te hebben door heldere afspraken te maken. Dat doe je echter weer het beste door je eerst goed te laten informeren.

Courtage en alles wat je moet weten over een makelaar

Heel simpel gezegd is een makelaar iemand die jou helpt om een huis te kopen of verkopen. In principe betaal je dus voor deze dienst en daarmee is de kous af. Maar het is in de praktijk altijd net iets ingewikkelder. Daarom is een site als makelaarkosten.nl zo handig. Zo kun je bijvoorbeeld via de site de volgende informatie vergaren: 

  • Gemiddelde makelaarskosten 
  • De tarieven die worden gehanteerd
  • De courtages die worden gerekend

Vergelijk de makelaarskosten via de site

Via makelaarkosten.nl kun je ook meteen de makelaarskosten van de verschillende makelaarskantoren bij jou in de buurt onderling met elkaar vergelijken. Zo ontdek je snel welke optie voor jou het beste is.