Veel mensen kampen met huidproblemen als eczeem en deze problemen beginnen vaak klein, maar kunnen uitgroeien tot plekken van zeer grote omvang, waar het eczeem de overhand neemt en men continu in onzekerheid is. Eczeem kan op verschillende manieren ontstaan, maar de hoofdzakelijke reden van eczeem is dat de huid uiting geeft aan een probleem wat zich binnen in het lichaam voordoet. Dit kan van alles zijn, zoals stress, chemische middelen die het lichaam hebben aangetast, voeding en de vertering ervan. Het uit zich in een probleem op de huid.

  • Schilfers
  • Jeuk
  • Een droge huid
  • Vochtblaasjes
  • Rode huid

De huid is overgevoelig en reageert vrijwel overal op. De meeste mensen beginnen dan met smeren en het is daarbij niet ongebruikelijk dat hier zalfjes en crèmes bij komen kijken met bestanddelen die niet per definitie goed zijn voor het lichaam. Acupunctuur tegen eczeem is daarentegen een lichaamsvriendelijke manier om de vervelende effecten van eczeem tegen te gaan en om het probleem ook in de basis aan te pakken.

Acupunctuur tegen eczeem werkt via energiebanen

Het lichaam heeft meerdere meridianen, zoals de energiebanen in het lichaam heten. Deze energiebanen kunnen blokkades oplopen door verschillende oorzaken. Deze blokkades worden vaak niet direct opgemerkt en het probleem is dat ze steeds prominenter aanwezig worden. Ze zorgen ervoor dat het lichaam op andere manieren gaat reageren. De huid kan door middel van eczeem een signaal afgeven dat er iets niet goed zit in deze meridianen en daarom is acupunctuur tegen eczeem zo effectief. Bij acupunctuur tegen eczeem wordt op de bekende wijze met de naaldjes de blokkade in de energiestroom doorbroken. Deze energiestromen hebben een vloeiende lijn door het lichaam nodig om het lichaam op goede manier bijvoorbeeld afvalstoffen af te laten voeren. Bij acupunctuur tegen eczeem wordt gekeken naar de omvang en locatie van het probleem. Er wordt besproken wanneer het is ontstaan en wat eventueel de eerste aanleiding zou kunnen zijn geweest. Het is daarna belangrijk om je over te geven aan de persoon die de acupunctuur tegen eczeem bij je uitvoert. De naaldjes worden daarbij strategisch geplaatst op die plekken die door middel van de energiebanen met elkaar in verbinding staan. Het resultaat is vaak verbluffend, omdat er op zeer korte termijn na de behandeling met acupunctuur tegen eczeem al een lichamelijke verlichting gevoeld kan worden. De energiebanen kunnen langzaamaan weer stromen en de blokkades worden doorbroken en opgeheven. Soms zijn er meerdere sessies nodig om acupunctuur eczeem echt goed te laten aanpakken, maar uiteindelijk is het bestrijden van eczeem door middel van acupunctuur een alternatieve, maar zeer effectieve manier om van dit probleem af te komen.

Acupunctuur tegen allergieën

Acupuncturisten Overzicht geeft met de website acupuncturistenoverzicht.nl een helder inzicht in de werkwijze waarop acupunctuur kan baten bij problemen als eczeem. Eczeem kan worden gezien als een soort allergie, zoals hooikoorts dit bijvoorbeeld ook is. Allergieën kunnen door middel van acupunctuur worden bestreden, op dezelfde wijze als waarop acupunctuur eczeem de kop in drukt. Het prettige aan deze manier van behandelen is dat er op een gerichte manier wordt omgegaan met het probleem en een prettige behandeling wordt geboden, zonder dat er niet lichaamseigen bestanddelen door middel van medicatie aan het lichaam hoeft te worden toegevoegd. Het gebruik van gesmeerde medicatie voor eczeem pakt hoofdzakelijk de symptomen aan, terwijl acupunctuur tegen eczeem het probleem zelf aanpakt en ervoor zorgt dat het lichaam zelf het probleem ook weer kan oplossen. Kijkt u voor meer informatie over acupunctuur tegen eczeem of tegen andere klachten op de website van Acupuncturisten Overzicht. Hier vindt u ook informatie over de vergoeding van dit soort behandelingen.