Een arbeidsdeskundige of verzuimbegeleider is iemand die een zieke werknemer weer aan het werk kan krijgen. U moet al werkgever uw zaakjes op orde hebben als een werknemer na een lange verlofperiode weer aan het werk wil en kan gaan. Er dient een re integratietraject op touw te worden gezet maar wij begrijpen als geen ander dat de kennis binnen uw bedrijf ontbreekt. Gebeurt dit echter niet naar tevredenheid van uw collega dan kan het re integratietraject falen. Met alle gevolgen van dien. Want het komt helaas regelmatig voor dat de werknemer juist ziek is geworden door het werk. We hebben het over ernstige stress, over overspannenheid, een burn-out of nog erger zoals een depressie. Besteedt daarom, als u het echt goed wilt aanpakken, het opzetten en uitvoeren van een re integratietraject uit aan de professional. Wij van Proficiƫnt Verzuimbegeleiding bieden de kennis en handvaten om een re integratietraject op te zetten voor iedere werknemer die weer langzamerhand wil terugkeren naar zijn baan. Of dit nu te maken heeft met een mentaal probleem zoals een burn-out of door een ernstige lichamelijke aandoening waarvan diegene net is herstelt, het maakt voor ons niet uit. We richten ons niet op het verleden maar op de toekomst en kennen de juiste grepen om diegene weer op de rails te krijgen. Klinkt u dat als muziek in de oren en zou u dit werk ook graag willen uitbesteden? Lees dan meer over het re integratietraject op onze website: proficientgroep.nl. Bent u overtuigd van ons werk? Maak dan snel een afspraak met een coach zodat we met zowel werkgever als werknemer om de tafel kunnen zitten zodat we samen aan een re integratietraject kunnen beginnen.

Wij bieden een persoonlijk re integratietraject aan

Iedere zorgbehoevende heeft een eigen verhaal en achtergrond. Soms kan een werknemer na een lange verlofperiode niet meer zijn oude werk oppakken. Als bedrijf bent u gegroeid, taken zijn vervallen en er zijn nieuwe werkzaamheden bijgekomen. Past deze collega hier nog wel tussen? Wij denken van wel, maar wellicht wel in een andere capaciteit. Daar zal die werknemer aan moeten wennen en ook daarom kan een re integratietraject zijn vruchten afwerpen:

  • Soms past een nieuwe taakomschrijving beter bij dit personeelslid,
  • Kan diegene direct weer aan de slag of is langzaam opbouwen het devies?
  • EN wat te denken van een tweede spoor re integratietraject?

Bij een eerste spoor re integratietraject kijken we samen met beide partijen naar de mogelijkheden binnen het bedrijf. Soms is een overplaatsing naar een andere dienst verstandig, soms is zelfs een verhuizing aan te raden. Maar het kan ook zo zijn dat het zo goed gaat dat onze hulp nauwelijks nodig is. Uiteindelijk hopen we dat natuurlijk altijd voor deze werknemer. Soms is er geen plek meer. Hoe dit ook heeft kunnen ontstaan, diegene moet wel aan een baan geholpen worden. Daar kunnen wij gelukkig ook bij helpen in de vorm van een tweede spoor re integratietraject. In dat geval gaan wij buiten uw eigen organisatie kijken naar vergelijkbaar werk. Reken er maar op dat uw werknemer niet werkloos thuis komt te zitten. Daar gaan we ons beslist hard voor maken.

Bij zowel eerste spoor als tweede spoor bieden wij hulp aan

Wilt u graag wat meer informatie? Schroom dan niet langer maar klim in de pen en schrijf of mail ons gerust. Ook is het mogelijk om op basis van de door u verleende gegevens een offerte te maken zodat u weet wat onze dienstverlening gaat kosten. Die offerte is altijd geheel vrijblijvend.