Advocaten kantoor Phea is een verzekeringskantoor gespecialiseerd in het verzekeringsrecht, maar wat houdt dit precies in? Een verzekering is er om jou bij te staan tijdens of na gebeurtenissen die geld kosten, denk bijvoorbeeld aan een ongeluk onderweg naar het werk, een auto-ongeluk leidt tot schade aan de auto en de kosten die gemaakt worden ter reparatie moeten betaald worden. Echter heb je tegenwoordig een all risk-verzekering en dus kun je de rekeningen doorsturen naar de verzekeraar. Hier betaal je immers ook een maandelijkse premie voor. Verzekeringen zijn er eigenlijk dus voor je om het leven wat makkelijker te maken, je verzekert je namelijk van financiĆ«le hulp wanneer je dit nodig bent. Maar let op, het klinkt misschien nu wel zo, maar een verzekeraar deelt natuurlijk niet met alle liefde geld uitkeert. De verzekeraar controleert altijd de claim en kan deze ook weigeren. Het wordt al helemaal een probleem als de verzekeraar je beschuldigt van verzekeringsfraude. Als de verzekeraar je claim afwijst, kun je het beste een verzekeringsadvocaat in arm nemen. 

Wat doet een verzekeringsadvocaat?

Een verzekeringsadvocaat, wat is dit nou precies? Een verzekeringsadvocaat is een advocaat die in het verzekeringsrecht gespecialiseerd is. Een verzekeringsadvocaat behartigt in geschillen vaak de belangen van de verzekerde, de verzekeraar en/of de tussenpersoon. Om de expertise te vergroten heeft de verzekeringsadvocaat ook de specialisatieopleiding verzekeringsrecht gevolgd. Een verzekeringsadvocaat staat altijd aan jouw kant. Een verzekeringsadvocaat kan via de juridische weg kijken naar de mogelijkheden en heeft daar ook meer autoriteit om de verzekeraar te laten betalen. Een verzekeraar kan in sommige gevallen ook minder geld uitkeren voor een claim wetende dat dit een veel hoger bedrag moet zijn. Het inschakelen van een verzekeringsadvocaat is dan soms al genoeg om te krijgen waar je recht op hebt. Hieronder zijn een paar zaken genoemd waarvoor je een verzekeringsadvocaat kunt inschakelen:

  • Bij weigering van uitkering
  • Bij verzekeringsfraude
  • Bij weigering van uitbetaling door risicoverzwaring
  • Bij brandschade
  • Bij een autoverzekering
  • Als de verzekerde beschikt over een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Verzekerings-, of polisvoorwaarden 
  • Bij externe registratie bij de stichting CIS
  • Bij een melding bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit

Heeft u een second opinion nodig? 

Uw rechtsbijstandverzekeraar en u kunnen uiteraard een meningsverschil krijgen over de behandeling van uw zaak of claim. De rechtsbijstandverzekeraar kan namelijk de behandeling afwijzen door van mening te zijn dat de desbetreffende claim weinig tot geen redelijke kans van slagen heeft, dan kunt u gelukkig nog uw zaak laten nakijken door een onafhankelijke derde persoon. Bij een meningsverschil tussen u en uw rechtsbijstandverzekeraar kunt u de second opinion inschakelen. Advocatenkantoor Phea stelt deze second opinions op en oordeelt daarop op met een neutrale visie of uw zaak een redelijke kans van slagen heeft. Het advocatenkantoor Phea neemt uw zaak door en schrijft hierop gepasseerd een advies voor wat voor beide partijen binden is. In veel gevallen van de second opinion worden zaken toch nog opgelost en wordt het toch (deels) vergoed door de rechtsbijstandverzekeraar. Advocatenkantoor Phea heeft ruime ervaring met verzekeringsrecht en rechtsbijstandsverzekeringen en heeft ervaren verzekeringsadvocaten in dienst hiervoor. Wellicht heeft advocatenkantoor Phea de oplossing waar u al zo’n geruime tijd naar op zoek bent! 

Lees meer…