De legionellabacterie komt over de hele wereld voor, voornamelijk in stilstaand water dat op lichaamstemperatuur is. Drinkwater valt hier ook onder, net als zwembadwater en water in technische installaties dat niet gefilterd is. De kans op legionellabesmetting neemt toe als waterleidingen niet goed doorstromen. Uiteindelijk kan de bacterie een longontsteking veroorzaken die soms zelfs fataal kan zijn. Elk bedrijf dat van doen heeft met water, zal dus moeten voorkomen dat er legionella in de leidingen ontstaat. Een goed plan van aanpak voor voorkomen en bestrijden van legionella is een eerste stap. Hulp nodig bij het opstellen van een dergelijk plan, of een legionella monstername laten doen? Schakel dan biolab in. biolab is expert op het gebied van water- en luchtmetingen en kan ervoor zorgen dat uw werk- en recreatieomgeving vrij is van schadelijke stoffen. Zo garandeert u de veiligheid van klanten, werknemers en andere personen die zich in uw panden begeven.

Wanneer kiezen voor legionella monstername?

U kunt een legionella monstername op verschillende momenten laten doen door biolab. Misschien heeft u concrete aanwijzingen dat de legionellabacterie aanwezig is in uw watersysteem. Dat is vervelend, en dan kunt u dit het beste meteen vaststellen en de juiste maatregelen nemen. Een legionella monstername kunt u ook laten doen als u een nieuw pand betrekt en wilt weten hoe de toestand van het waterleidingsysteem op dat moment is. Zo weet u of er kans is op een legionellabesmetting. Als dit het geval is, is het ook tijd om maatregelen te nemen. Is er geen legionella aangetoond door de legionella monstername? Dan kunt u deze goede toestand handhaven met het juiste plan van aanpak. Ook hiervoor kunt u terecht bij biolab. Omdat biolab jarenlange ervaring heeft met het voorkomen en bestrijden van legionella en het doen van legionella monstername, bent u bij biolab aan het juiste adres. Als u kiest voor legionella monstername via biolab gebeurt het volgende:

  • u vraagt een offerte aan voor legionella monstername
  • biolab-medewerkers komen bij u langs
  • watermonsters worden in flessen vervoerd naar het laboratorium
  • het laboratorium analyseert het water
  • u ontvangt de uitslag
  • u ontvangt advies over vervolgstappen

Legionella monstername is afhankelijk van de hoeveelheid tappunten bij u op locatie. Er moeten bijvoorbeeld minstens twee tappunten bemonsterd worden als u beschikt over vijftig tappunten. Zijn er meer tappunten voor (drink)water? Dan wordt het aantal monsters automatisch verhoogd. Denkt u te maken te hebben met een calamiteit? Meldt u dan direct bij biolab.nl. U kunt dan zo snel mogelijk een medewerker verwachten voor monstername.

Legionella beheersplan

Na legionella monstername wilt u natuurlijk zo snel mogelijk naar een legionellavrije omgeving toe of deze behouden. Hiervoor biedt biolab een legionella beheersplan aan op maat. Hierbij wordt rekening gehouden met uw situatie, de ligging van uw bedrijf of organisatie en de hoeveelheid waterpunten. Wij geven u graag passend advies voor of na een legionella monstername. Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan of neem contact op via onze website. Wij helpen u graag op weg naar een veilige werkomgeving. Kijk ook eens bij onze andere mogelijkheden. Zo bieden wij ook luchtmetingen aan, voor een optimale, gezonde werkplek.