Als ik ergens gelukkig van word, dan is het wel van knutselen en dingen maken. Ik heb een aantal hobby’s, zoals:

  • Zelf kerstkaarten maken
  • Schilderen
  • Boetseren
  • Houtskooltekeningen maken

Ik heb sinds ik parttime ben gaan werken bij de gemeente veel meer tijd over om allerlei leuke dingen te doen en ik woon toch alleen, dus ik heb eer ook alle tijd voor. Ik ga het liefste naar mijn hobbywinkel dichtbij Veldhoven voor al mijn spullen. Ze hebben ook een website, hobbywinkel-valkenswaard, wat echt heel handig is en waar ik ook al regelmatig wat besteld heb. Toch vind ik het lekker om even op mijn fiets richting de hobbywinkel vanuit Veldhoven te fietsen om even te neuzen tussen alle spulletjes die ze daar verkopen. Ik kan hier altijd zo goed slagen. Helaas is er geen hobbywinkel in Veldhoven, dus vandaar dat ik naar de meest dichtstbijzijnde hobbywinkel van Veldhoven fiets om daar mijn knutselspulletjes te kopen.

De meest volledige hobbywinkel van Veldhoven en omstreken

Met de feestdagen voor de deur is het altijd een genot om naar mijn favoriete hobbywinkel vanuit Veldhoven te fietsen. Het is niet heel ver en goed te doen. Ik kan dan tijdens het fietsen al mooi bedenken wat ik allemaal wil gaan maken en wat ik daarvoor nodig heb. Ik verzin dan de hele lijst wie er allemaal een zelf gemaakte kaart van mij krijgt en wat voor kaart ik voor die persoon ga kopen. Terwijl ik zo naar de hobbywinkel vanuit Veldhoven fiets bedenk ik dan wat voor papier en karton ik nodig heb. Ik houd erg van feestelijke kleuren en probeer het ook altijd een beetje kunstzinnig te houden. Ik heb vroeger altijd als kunsthistoricus gewerkt en ben tegenwoordig bezig met cultuur in onze gemeente, dus ik kan dan niet met een simpel kaartje van de boekhandel op de hoek aankomen. Men verwacht van mij ook wel de huisvlijt die in het maken van een kerstkaart gaat zitten. Ik vind dat echter geen probleem, hoor. Het is een hobby die ik al jaren met veel plezier beoefen. Net als de ander zaken waarvoor ik ook al zo graag op de fiets naar de hobbywinkel vanuit Veldhoven ga. Een breder assortiment dan bij mijn hobbywinkel heb ik nog nergens anders gevonden.

De beste materialen voor mijn hobby

Tijdens mijn studie tot kunsthistoricus heb ik mijn voorliefde opgedaan voor beeldende kunst. Ik ben toen op een gegeven moment gaan boetseren en daar kan ik met heel veel liefde uren mee bezig zijn. Dit boetseren doe ik wel het liefste met één soort klei die ik jaren geleden al ontdekt heb en die gelukkig bij mijn hobbywinkel verkocht wordt. Ik zorg er altijd voor dat ik voldoende klei in huis heb en als ik dan een keer op mijn fiets naar de hobbywinkel vanuit Veldhoven fiets, dan is laad ik mijn fietstassen vol en kan ik vaak de hele maand weer vooruit. Ditzelfde heb ik met het schilderen, waarbij ik altijd met vierkante doeken werk en het liefst acrylverf gebruik. Als ik grote dingen als canvas doeken nodig heb, dan pak ik ook wel eens de bus naar mijn hobbywinkel vanuit Veldhoven. Dat is dan gemakkelijker. Maar heb ik kleine dingen nodig, zoals de spulletjes voor mijn houtskooltekeningen, dan ga ik op de fiets. Weer of geen weer, niets of niemand weerhoudt mij ervan om mijn lievelingswinkel voor hobbyspullen te bezoeken en daar alles in te slaan wat ik nodig heb. Ik hoop dat ik nog lang van mijn hobby’s en van de producten en uitstekende service, van de hobbywinkel mag genieten.