Wanneer veel ondernemers op een plek zijn verzameld, dan is het opzetten van een ondernemersfonds een manier om deze partijen samen te bundelen. De bedoeling is de gezamenlijke kwaliteiten optimaal te benutten en dit door middel van een fonds daarmee op weg te helpen. Om dit op structurele wijze te doen verlopen, is het handig hier een bemiddelaar als KIR bij te betrekken. KIR staat voor Kordaat in Ruimte en is opgezet door Jorine de Soet. Zij is zeker al 25 jaar actief in winkelvastgoed en centrumgebieden. Sinds 2002 voert zij dit werk vanuit haar eigen bedrijf KIR uit en zet zij zich in ondernemers in verschillende gebieden op een lijn te krijgen. Bij de ontwikkeling van een winkelomgeving zijn veel zaken en belangen betrokken. Hierbij heeft ieder bedrijf zijn eigen behoeften en wensen. Voor de ontwikkelaars is het onmogelijk om aan alle eisen te voldoen. KIR werkt eraan om met alle betrokken tot een gezamenlijk doel te komen, zodat de uiteindelijke omgeving gemaakt kan worden tot een plan die voor iedereen werkt. Daaruit kan een ondernemersfonds ontstaan om die belangen te behartigen. Een ondernemersfonds maakt de betrokkenen bewust van elkaar krachten en hoe zij dit gezamenlijk effectief maken.

Het doel van een ondernemersfonds

Op deze manier klinkt het opzetten van ondernemersfonds heel vanzelfsprekend. Voor een buitenstaander is het logisch om krachten te verzamelen om als groep een doel te bereiken. Dat is toch moeilijker dan het lijkt. Na verloop van tijd verliest iedereen elkaars visie en eigenschappen uit het oog en denkt iedereen voornamelijk vanuit zichzelf. Het ondernemersfonds is een stok achter de deur om de gebundelde betrokkenheid te handhaven. Dankzij dit fonds kunnen de bedrijven gezamenlijk ervoor zorgen dat een winkelcentrum en de omgeving in goede staat blijven, gaan groeien en een economische impuls krijgen. Samen blijven zij verantwoordelijk voor de omgeving waar zij zich bevinden. Niemand krijgt daarbij de ruimte om achterover te zitten en de ruimte te doen versoberen. Tenslotte hebben alle partijen er baat bij als de omgeving in goede staat blijft. Alleen op deze manier blijven er bezoekers en daarmee ook klanten komen. Dat is iets waar alle betrokkenen bij geholpen zijn. Ieder bedrijf wilt zoveel mogelijk klanten zien. Een goed onderhouden winkelcentrum helpt daarbij. Mochten alle winkeliers en bedrijven merken dat de zaken niet goed lopen door te weinig bezoekers, dan kan iedereen samen zitten om te bedenken hoe dit te verbeteren.

De betrokkenheid van KIR

Hoewel iedereen toch hetzelfde doel voor ogen heeft, geldt voor iedere betrokkene toch weer andere manieren om dit doel te bereiken. In dat geval blijft het moeilijk toch tot dit doel te komen. KIR kan ervoor zorgen dat de bedoeling van het ondernemersfonds gehandhaafd blijft en een positieve draai geven aan de initiatieven van alle partijen. Dit doet zij door:

  • Begeleiding tijdens de oprichting
  • Doelstellingen helder en duidelijk maken
  • Uitvoeren van het vooronderzoek
  • Advies en ondersteuning bij planontwikkeling
  • Advies en ondersteuning bij organisatorische werkplannen

Mochten alle zaken toch helder zijn voor alle betrokkenen, dan is KIR ook nog beschikbaar om de plannen werkelijk uit te voeren. Lees meer over de ervaring van Jorine de Soet op kordaatinruimte.nl. Naast de uitleg over haar werkzaamheden en betrokkenheid bij verschillende ontwikkelingen van winkelvastgoed en centrumgebieden. Haar gedrevenheid, professionaliteit en deskundigheid is direct duidelijk bij het lezen van haar ervaringen en haar projecten. Via haar website is heel veel informatie te lezen over haar werkzaamheden die mede tot stand gebracht aan de hand van haar expertises. Diverse samenwerkingsverbanden zijn gecreƫerd om ontwikkelde winkelcentra te behouden in hun kwaliteit. Lees meer over haar betrokkenheid bij uw ondernemersfonds op kordaatinruimte.nl