Aan het einde van het jaar heb ik het vaak met mijn vrienden over grote uitgaven. Vaak word ik vierkant uitgelachen wanneer we het hebben over hoeveel ieder van ons uitgeeft aan elektra. Ik kom over het algemeen als hoogste uit, terwijl ik de enige ben die alleen woont. Ik wist in de eerste instantie niet waarom, en het boeide me ook niet heel veel. Ik kon het toch wel betalen. Persoonlijk vind ik het te veel moeite om ieder jaar uit te zoeken welke energiemaatschappij het goedkoopst is, of welke zorgverzekering ervoor zorgt dat ik aan het einde van het jaar dertig euro meer heb. Ik vond je stom als je belangrijk vond om ieder jaar je energiemaatschappij te vergelijken om geld te besparen. Ik kon me dat ook veroorloven, tot twee jaar geleden. Ik verloor mijn baan aan het einde van dat jaar, en veel vooruitzicht op een ander baan had ik niet. Dat betekende dus dat ik veel moest gaan besparen. Energie is het eerste waar ik aan dacht. Ik vond het moeilijk om te achterhalen waar mijn hoge energiekosten vandaan kwamen. Na veel wikken en wegen heb ik een aantal machines uit het huis gegooid, en heb ik een aantal machines vervangen met energiezuinige varianten. Ik kocht een andere tv, een andere monitor voor mijn pc, ik schafte ledlampen aan en ik gebruikte de droger niet meer. In dat jaar besteedde ik veel aandacht aan waar ik nog meer op kon besparen. Ik werd iemand die misschien wel wat te veel aandacht besteedde aan uitgaven en dergelijken, omdat ik zo geschrokken was dat ik ontslagen werd. Gelukkig heb ik inmiddels weer werk gevonden, ik ben ongeveer een jaar werkloos geweest. Dat betekende niet dat ik weer op dezelfde manier met geld omging als daarvoor, maar ik had in ieder geval een beetje meer vrijheid. Ondanks het feit dat ik zo veel moeite had gedaan om op energie te besparen, viel de rekening toch hoger uit dan verwacht.

De beste manier om een energiemaatschappij te vergelijken

Ik besloot iets te doen wat ik veel eerder had moeten doen. Ik ging mijn energiemaatschappij vergelijken met andere energiemaatschappijen, om te kijken of ik meer geld besparen kon. Ik wist alleen niet waar ik dat het beste kon doen. Ik vroeg een van mijn vrienden, hij verwees me naar deze website: slimmetenergie. Dit is de website die hij gebruikte om ervoor te zorgen dat hij ieder jaar de goedkoopste energiemaatschappij had. Ik besloot hetzelfde als hem te doen. Er zijn meer websites waarop het mogelijk is om je energiemaatschappij te vergelijken met andere, maar dit is verreweg de beste omdat:

  • De website is erg overzichtelijk en makkelijk te gebruiken
  • De mogelijkheid om zowel naar gas en stroom of beide te kijken
  • Alle bekende en minder bekende energiemaatschappijen op een rijtje

Een klein fortuin verdienen door te vergelijken

Ik had nooit verwacht dat de energiemaatschappij waarbij ik zat zo duur was in vergelijking tot de andere energiemaatschappijen. Ik wist wel dat ik niet bij de goedkoopste zat, maar ik kon voor mijn  gevoel een klein fortuin besparen door over te stappen. Dat is dan ook wat ik deed. Inmiddels zijn we nog een jaar verder, en inderdaad heb ik heel wat bespaard op energie door mijn oude energiemaatschappij te vergelijken met andere maatschappijen en over te stappen. Mijn energiemaatschappij vergelijken met andere had me zoveel meer kunnen opleveren als ik dat eerder had gedaan. Ik raad daarom iedereen die wil besparen aan om zijn energiemaatschappij te vergelijken via  https://slimmetenergie.com/. Bedankt Realgen B.V!