De perfecte fietsbroekAls actief wielrenner kan ik erg genieten van lange tochten fietsen door weer en wind. Ik ben al jaren amateurwielrenner en vind het daarom belangrijk om de beste uitrusting te hebben. Dit uit zich niet alleen in mijn fiets, maar ook in mijn kleding. Ik schaf die altijd aan via bikeandtravel.nl van Bike & Travel Bikestore. Hier verkopen ze een zeer breed assortiment aan wielerkleding die voor alle seizoenen beschikbaar is. Ik heb hier al veel gekocht en het meeste plezier heb ik intussen van mijn favoriete fietsbroek die ik hier heb aangeschaft.

Een bibshort als fietsbroek

Een goede fietsbroek moet voor mij aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Het moet van prettig materiaal gemaakt zijn
 • Er moet een goed zeem in zitten
 • Het moet zo min mogelijk naden bevatten
 • Het moet altijd een bibshort zijn
 • Het materiaal moet goed ademen
 • Het moet duurzaam zijn

Voor mij is een bibshort de ideale fietsbroek, want de bretels die de broek omhooghouden zijn essentieel om plezierig te kunnen fietsen. Toen ik ruim twintig jaar geleden begon fietste ik nog wel in gewone fietsbroeken, maar dat zit niet lekker. De band rolt op en op een gegeven moment zakt de broek steeds verder af. Een fietsbroek moet daarom van deze bretels voorzien zijn. Een ander belangrijk punt is het zeem dat in de broek zit. Wanneer je net als ik lange afstanden fietst, dan maak je met gemak 150 tot 180 kilometer op één dag en dan ben je maar zo een flink aantal uren op pad. Heeft je fietsbroek in zo’n geval geen goed zeem, dan is dit niet vol te houden. Ditzelfde geldt overigens voor de naden, want die kunnen gaan irriteren als die niet goed gemaakt zijn. Ik koop daarom nooit een goedkope fietsbroek, maar ga altijd voor kwaliteit en bekende merken, zoals de Castelli fietsbroed waar ik nu heel veel plezier van heb. Als ik weet welke fietsbroek ik prettig vind, dan koop ik er zelfs gerust twee tegelijk. Je wilt immers een frisse broek kunnen aantrekken en na een dag fietsen mag de fietskleding zo de wasmand in.

Het combineren van producten in één bestelling

Het voordeel van een website als die van Bike & Travel Bikestore is dat ze een heel breed assortiment aan wielerproducten hebben, zodat je een bestelling heel goed kunt combineren. Ik was bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe helm en omdat ik hier toch voor mijn fietsbroek op de website was, kon ik direct ook naar een goede helm kijken. Dit geldt eigenlijk voor alles. Ik heb hier naast mijn fietsbroek al meerdere artikelen gekocht, waaronder:

 • Sokken
 • Schoenen
 • Handschoenen
 • Jerseys
 • Zonnebrillen
 • Meerdere bidons
 • Een hartslagmeter
 • Overschoenen
 • Garmin apparatuur

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier wel verkrijgbaar en daarbij hebben ze kleding voor alle seizoenen, waardoor het veel makkelijker is geworden om het hele jaar door te kunnen blijven fietsen. Wielrennen is al lang geen echte zomersport meer, maar de meeste fanatieke wielrenners zoals ik hebben ook goede isolerende kleding in huis, waarmee je in alle seizoenen van het jaar kunt blijven fietsen. Een beetje wind of regen weerhoudt je er dan niet van om je schoenen in de pedalen te klikken en erop uit te trekken. Heerlijk vind ik dat, want het maakt je hele hoofd leeg en je kunt op die manier erg goed ontspannen. Fietsen is voor veel mensen weggelegd en daarom is wielrennen ook steeds populairder aan het worden. Met de fietsbroeken die ik bij Bike & Travel Bikestore koop wordt het voor mij in ieder geval er nog leuker op dan ik het al vond.