De kans is groot dat je een groot deel van je tijd doorbrengt met je gezin door televisie te kijken. Hoe leuk is het om tijd met elkaar door te brengen en echt iets samen te doen. Bij ons thuis maken we met het hele gezin een legpuzzel. Dat vinden we echt heerlijk om samen te doen. Het vraagt wel wat van je geduld en je hebt er natuurlijk ook wel wat ruimte voor nodig. Maar wat is het leuk om elke keer weer met elkaar op zoek te gaan naar een volgend stukje van de puzzel. Dit betekend dat we wel een aantal weken bezig zijn met het maken van een puzzel. Maar dat maakt ons niets uit. Samen aan de slag zijn dat vinden we supergezellig.

Een legpuzzel maken met elkaar

Het begon als een kerst traditie. Het hele gezin was natuurlijk thuis met de kerstvakantie en wat ga je dan doen? We zijn allemaal doeners en vinden het lastig om stil te zitten. Dan zoek je in eerste instantie klusjes in huis maar die zijn al snel gedaan. We begonnen met een aantal spelletjes maar na een paar potjes mens erger je niet bedachten we ons dat er nog een grote legpuzzel in de kast stond.  En wat was dit leuk, met het hele gezin gingen we aan de slag. We zochten allemaal een paar stukjes voor de legpuzzel en maakte een begin. En elke dag zagen we de puzzel steeds weer meer vorm krijgen. En het was echt heel gezellig. De warme chocolademelk stond klaar, iedereen had zijn warme kersttrui aan en wat hadden we een plezier. Elk jaar duiken we met elkaar de doos in en gaan we op zoek naar de hoekjes van de legpuzzel. Als we eenmaal een begin hebben gemaakt dan gaat het opeens heel snel. En ik vind het zo jammer als de puzzel helemaal af is. Al er geen enkel stukje over is baal ik ervan. Ik heb er namelijk zoveel plezier in. En de rest van het gezin natuurlijk ook. We genieten onwijs van elkaars gezelschap en dit is voor ons dan ook het enige moment van het jaar dat we iets samen doen.   

Ga jij ook legpuzzels maken?

We maken elk jaar weer een andere puzzel om onszelf te blijven uitdagen. We bestellen deze grote puzzel altijd bij Spellenrijk omdat hier een grote collectie is van de leukste legpuzzels. Hoe maak je het puzzelen leuk voor je gezin?:

  • Maak het echt een leuke gebeurtenis door wat lekkers te drinken zoals chocolademelk
  • Maak echt even tijd voor elkaar en doe dit samen
  • Het hoeft niet in één dag af te zijn maar neem hier echt de tijd voor
  • Geniet van het maken van de puzzel, elke dag zie je het meer vorm krijgen
  • De legpuzzel van Jan van Haasteren vinden wij het leukst om te maken. Deze legpuzzel is er in verschillende omgevingen. Er is altijd veel te zien op de puzzel. Er zijn veel mensen, bewegingen en vormen op de puzzel te zien, dit maakt het lastig om de puzzel te maken. Maar dat vinden wij juist een leuke uitdaging.

Bij spellenrijk.nl is er een uitgebreide collectie van verschillende soorten legpuzzels. De leukste puzzels vinden wij toch altijd wel de puzzels van Jan van Haasteren. Er is veel te zien op deze puzzels, de afbeeldingen zijn van een mensenmassa. Dit maakt het misschien lastig om de puzzel te maken maar dat vinden wij juist leuk. Wil je ook legpuzzels maken met je gezin? Bestel dan je legpuzzel via Spellenrijk.