Als je voor de eerste keer in je leven een huis koopt is dit behoorlijk overweldigend. Ik weet het nog goed toen ik voor het eerst mijn huis kocht. Dit was een grote keuze die de rest van mijn leven ging veranderen. En ik vond dit behoorlijk spannend. Want hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt bij het afsluiten van je hypotheek? Dit zijn bepaalde dingen waar je toch goed over moet nadenken voordat je een huis koopt. Bij van Bruggen kan je gebruik maken van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur kijkt met je mee en samen kom je er dan achter hoe je situatie eruit ziet. Want het is wel nodig dat je weet hoeveel je eigenlijk kan besteden aan een huis en misschien vind je het ook wel fijn om helder te krijgen hoeveel hypotheek je elke maand gaat betalen voordat je een huis koopt. Kortom bij het kopen van je eerste huis komt er veel op je af. Dan is het heel prettig als je iemand om advies kan vragen.  

Een hypotheekadviseur bij het afsluiten van je hypotheek

Ik weet nog goed dat ik veel vragen had. Ik vroeg me af of het wel verstandig was om een huis te kopen. Want het gaat wel om een behoorlijk bedrag, dit is een grote schuld. Ik vroeg me dan ook af hoe mijn leven ging veranderen als ik een huis kocht. Want hoeveel betaal je dan per maand en kan ik dit huis eigenlijk wel betalen. Als ik een huis koop kan ik dat dan betalen van mijn huidige salaris of moet ik meer gaan werken. En wat gebeurt er nu als er een van ons twee nu zijn baan verliest. Dit zijn allemaal zorgen die je hebt. Het is goed als je jezelf dit afvraagt want dat betekend dat je geen risico wilt lopen. Dat is heel verstandig. Het is dan heel fijn als je op al je vragen een antwoord krijgt. Dat je met een gerust hard je handtekening zet voordat je een huis koopt. Een onafhankelijke hypotheekadviseur denkt dan ook met je mee zodat je de juiste keuzes maakt.

Stel een goede adviseur al je vragen

Waarschijnlijk heb je super veel vragen waar je een antwoord op wil krijgen. Je kan natuurlijk het internet afstruinen en je goed inlezen maar het is veel sneller en beter om advies te vragen. Vraag advies van een hypotheekadviseur die kennis heeft van zijn vak en die je precies kan vertellen wat je nu wel en juist niet moet doen. Maak gebruik van dit advies als je:

  • Stel al je vragen over het afsluiten van een hypotheek
  • Stel jezelf gerust na professioneel advies
  • Kom erachter of het verstandig is een huis te kopen
  • Hoe verandert je leven na het kopen van een huis
  • Bespreek al je zorgen over inkomensverlies met een adviseur
  • Krijg eerlijk en onafhankelijk advies
  • De beste voorbereiding voorkomt veel onnodige problemen

Als je nog nooit eerder een huis hebt gekocht dan komt er nogal wat op je af. Je hebt geen idee waar je allemaal rekening mee moet houden en het is behoorlijk overweldigend. En dan zijn er nog bepaalde vragen waar je een antwoord op wil krijgen. Vragen als ‘kan ik dit huis wel kopen?’ en ‘is het wel verstandig om dit huis te kopen?’ Wil je nu een hypotheekadviseur inschakelen die je onafhankelijk advies geeft zodat je antwoord krijgt op al je vragen? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur bij van Bruggen. Lees meer op de website: vanbruggen.nl.